Ekologia w Cateringu Dietetycznym
Jeżeli zastanawiasz się, czy korzystanie z diety pudełkowej jest ekologiczne, zapoznaj się z poniższymi informacjami.
Sprawdź, jak każdego dnia dbamy o naszą planetę!
Jedząc z nami dbasz o środowisko!
Zużywasz mniej opakowań
Produkty zamawiamy w dużych opakowaniach, co sprawia, że wytwarzamy znacznie mniej odpadów.
Oszczędzasz wodę i gaz
Gotując dla Was zużywamy mniej gazu i wody aby przygotować zestaw, niż gdybyś gotował samodzielnie.
Wspierasz edukację ekologiczną
Dofinansowujemy kampanie edukacyjne o tematyce ochrony środowiska.
Recyklingując pudełka nie zaśmiecasz środowiska
Korzystamy z opakowań nadających się do recyklingu. Segregując nasze pudełka i torby możesz mieć czyste sumienie!
Zużywasz mniej energii
Postawiliśmy na ekoarchitekturę. Nowoczesny budynek i wyposażenie = mniejsze zużycie energii.
Nie marnujesz żywności
My planujemy dostawy tak aby produkty się nie marnowały. Tobie łatwiej jest nie wyrzucać jedzenia, gdy korzystasz z diety pudełkowej.
Miej czyste sumienie!
Dwa spodoby na recykling tacki BIO
Opakowania biodegradowalne składają się z pulpy roślinnej i są zabezpieczone cienką powłoką z PP – tworzywa, które nadaje się do recyklingu.
Eko opakowanie wyrzuć do odpadów BIO po wcześniejszym usunięciu folii zabezpieczającej. (Folię umieść w pojemniku na plastik.)
Jeśli nie oderwiesz folii zabezpieczającej, wyrzuć bio opakowanie do pojemnika z papierem.
Opakowania – tacki i torby w cateringu dietetycznym
Korzystamy z materiałów nadających się do recyklingu
Wszystkie nasze dania szczelnie zamykamy w opakowaniach z wysokiej jakości tworzywa – polipropylenu (PP). Oznacza to, że nadają się do recyklingu, a ich wykorzystywanie jest całkowicie bezpieczne.
Tacki, wrzucone do odpowiedniego pojemnika na odpady, zostaną ponownie wykorzystane. Dzięki temu możemy przyczynić się do zmniejszenia ilości plastiku w środowisku.
Nasze torby to także świadomy wybór. Postawiliśmy na przyjazne środowisku, papierowe opakowania, które jednocześnie doskonale spełniają swoją funkcję. Pamiętaj, aby po użyciu wyrzucić je do odpowiedniego pojemnika – do papieru lub wykorzystać ponownie. To niewielki wysiłek, a przyczynia się do ochrony środowiska!
Biodegradowalne sztućce to nasz kolejny krok do bycia eko. Jednorazowe sztućce, które możesz domówić do zestawu, są wyprodukowane z awokado.
Dzięki takim działaniom ilość plastiku w naszym cateringu została znacznie zredukowana. Śledź naszą stronę internetową i media społecznościowe, by na bieżąco widzieć zmiany, które wprowadzamy w naszej firmie!
Zoptymalizowana siatka dostaw
Przemyślane trasy dostaw = mniej spalin
Robimy co w naszej mocy aby ograniczyć produkcję dwutlenku węgla. Właśnie dlatego nasi kierowcy poruszają się po zoptymalizowanych trasach.
Dostawa diet odbywa się w godzinach wczesnoporannych. Dlaczego? By uniknąć stania w korkach, skutkującego zwiększoną emisją CO 2 do atmosfery.
Wspieramy edukację ekologiczną
Wiemy jak ważna jest świadomość, dlatego nie tylko sami przestrzegamy zasad, mających na celu poprawę stanu środowiska, lecz także wspieramy edukację ekologiczną. Dofinansowujemy kampanie edukacyjne o tematyce ochrony środowiska.
Ekoarchitektura
Nowoczesny budynek i wyposażenie = mniejsze zużycie energii
Postawiliśmy na ekoarchitekturę. Budynek w którym przygotowujemy nasze diety został zaprojektowany w taki sposób, by zużycie energii było jak najmniejsze. Zoptymalizowaliśmy system chłodnictwa tak, aby odzyskiwać z niego ciepło, którego następnie używamy do podgrzewania wody.
Nowoczesne urządzenia (piece i chłodnictwo kontrolowane elektronicznie) pozwalają na znaczną oszczędność energii elektrycznej, wody i gazu.